Заключват студентите в Шотландия, може да останат и без Коледа

ЕС и Свят 26.09.2020 09:53 Снимка: ДНЕС+

Заключват студентите в Шотландия, може да останат и без Коледа

Студенти в Шотландия са призовани да не напускат квартирите и общежитията си този уикенд, за да се ограничи разпространението на коронавируса. В четири университета вече има потвърдени случаи, десетки са под карантина и вузовете преминават само към онлайн обучение.

Разгневени младежи и техните родители разказаха, че са платили хиляди паунди за общежитие и сега трябва да стоят затворени в него и да учат по интернет, което могат да правят безплатно от вкъщи. Някои от заразените разкриха, че ходят с маска до тоалетната и дезинфекцират всичко след себе си, тъй като споделят общи сервизни помещения с още десетина души.

Здравният министър на Великобритания Мак Ханкок не изключи възможността да бъде забранено на всички следващи в британски вузове да се върнат за Коледа у дома, ако заразата не бъде овладяна.

Междувременно папараци спипаха годеницата на Борис Джонсън да почива в Италия с бебето им и приятелки, докато той призовава британците да работят от вкъщи и да не предприемат несъществени пътувания./БТА

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965