В Русия органите погват рапър, усъмнил се в необходимостта от честването на Деня на победата

ЕС и Свят 27.10.2021 09:31 Снимка: ДНЕС+

В Русия органите погват рапър, усъмнил се в необходимостта от честването на Деня на победата

Следователи по поръчение на началника на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин ще проучат думи на рапъра Алишер Моргенщерн, който се усъмни в необходимостта от честването на Деня на победата на СССР над нацистка Германия, за евентуално нарушение на закона, информира "Новости".

"Във връзка с обръщението до Следствения комитет на Русия на представители на ветеранската организация с искане за проверка на изявленията на музикалния изпълнител Алишер Моргенщерн относно Деня на победата, председателят на Следствения комитет на Русия инструктира ръководителя на Главното следствено управление на Москва А. А. Стрижов да организира проверка", отбелязаха от ведомството.

Както са отбелязали от Следствения комитет, "реакцията на ветераните е обусловена от изявленията на Моргенщерн, обиждащи историческата памет на защитниците на Отечеството, на тези, които воюваха и загиналите по време на Великата отечествена война".

В рамките на процедурната проверка щяло да се установи дали има нарушения на действащото законодателство в изявленията на Моргенщерн./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448