Украйна обстрелва Белгородска област

ЕС и Свят 29.05.2023 08:52 Снимка: ДНЕС+

Украйна обстрелва Белгородска област

Губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в неделя за обстрела от украинска страна на село Муром в градския район Шебекински.

"Няма пострадали. С дрон е атакуван зърнохранилище на селскостопанско предприятие. Счупен е покривът. Служителите на предприятието са изведени на безопасно разстояние", написа Гладков в канала си в Telegram.

Той допълва, че е повреден електропроводът в селото.

"Аварийни екипи и оперативни служби са на място, за да ликвидират възможно най-бързо последствията от обстрела", каза областният управител.

От 24 февруари 2022 г. граничещите с Украйна територии на Белгородска област многократно са подлагани на обстрел от украинска страна. Има жертви и разрушения. В тази връзка от 11 април в региона е поставена "жълта" (висока) степен на терористична заплаха. Бедствено положение е въведено в 15 населени места.

По-рано в неделя стана ясно, че учебната година за училищата в граничните райони на Белгородска област ще приключи предсрочно. 

"Беше взето допълнително решение, че ще прекратим учебната година във всички седем погранични общини, включително в Белгородски, Яковлевски и Новосколски градски окръг", написа той в "Телеграм".

Гладков допълни, че в Грайворон и Шебекино ще започне допълнително събиране на заявления за ваканции за подобряване здравето на децата извън региона.

Всички празнични събития са забранени в институциите в 15-километровия граничен регион.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361