Тръмп подписа заповедта за реформа в полицията

ЕС и Свят 17.06.2020 09:07 Снимка: ДНЕС+

Тръмп подписа заповедта за реформа в полицията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предприе първи конкретни стъпки във вторник, за да отговори на протестите в страната срещу расизма и полицейския произвол. 

Той подписва заповед за създаване на федерална база данни на полицейски служители с история на използвана от тях прекомерна сила при арести, предаде CNN.

Тръмп заяви, че предприема действия, за да насърчи полицията да приеме най-високите и най-силните професионални стандарти, дори когато той се въздържа от усилията си да обезвреди отделите и заяви, че полицията се дължи на уважението към тяхната работа.

Тръмп заяви, че подписва документа, за да осигуряви безопасност и сигурност за американците от всяка раса, религия, цвят и вероизповедание.

По думите му, контролът върху работата на полицията и поддържането на високите стандарти на работа там не се изключват.

Така властите отговарят на призива за реформа в полицията. Очакваше се най-късно в сряда мерките им да станат ясни. 

Припомняме, че повечето американци подкрепят националните протести срещу полицейския произвол след смъртта на Джордж Флойд и смятат, че полицията не е направила достатъчно за осигуряване на същото отношение към чернокожите както към белите. Това показа социологическо проучване на "Вашингтон пост" и Shar School./news.bg

CHF CHF 1 1.80727
GBP GBP 1 2.16636
RON RON 10 4.01402
TRY TRY 10 2.06669
USD USD 1 1.60855