Директна битка с расизма: Вратар скочи да бие фен в Испания

Спорт 31.03.2024 19:38 Снимка: ДНЕС+

Директна битка с расизма: Вратар скочи да бие фен в Испания

Поредният расистки скандал беляза испанския футбол, като този път той се разигра в третото ниво на местния футбол.

В мача между Сестао и Райо Махадонда, сенегалският вратар на гостите Шейх Сар бе обиждан от фен на домакините.

Грозните подвиквания свързани с цвета на кожата на вратаря го накараха да напусне рамките на вратата и директно да потърси саморазправа с въпросния фен, който бе заел място в сектора зад неговата врата.

Шейх Сар бе спрян от феновете на първите редове на трибуните, а секунди по-късно той бе издърпан от притичалите му съотборници.

Това обаче не бе краят на хаоса по терена, защото реферът, който не бе чул въпросните обидини, спази буквално правилника и показа директен червен картон на вратаря.

Това допълнително го разгневи, като сенегалският страж директно тръгна да бие съдията, но за щастие отново бе спрян от своите съотборници.

След целия хаос играчите на Райо Махадонда отказаха да продължат мача и съпричастни със своя врата, те напуснаха терена.

В последните месеци расизмът по испанските терени стана огромен проблем, а най-пословичните случаи са със звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус.

Скандал имаше и по време на вчерашния мач между Хетафе и Севиля от Ла Лига, когато световният шампион с Аржентина - Маркос Акуня, бе наречен "маймуна".

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822