Шок в Германия: Застреляха касиер, поискал от клиент да си сложи маска за лице

ЕС и Свят 21.09.2021 15:19 Снимка: ДНЕС+

Шок в Германия: Застреляха касиер, поискал от клиент да си сложи маска за лице

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с въведените правила за ограничаване на коронавируса.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът - студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

По данни на прокуратурата около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор. След това вади пистолет и стреля в главата на служителя.

49 годишният извършител е германски гражданин, който на следващия ден се е предал сам в полицията. По време на разпитите пред органите на реда той заявил, че се чувствал „притиснат“ от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448