Песков: Това ще обогати още повече САЩ и ще разори Украйна

ЕС и Свят 21.04.2024 13:22 Снимка: ДНЕС+

Песков: Това ще обогати още повече САЩ и ще разори Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира решенията на Камарата на представителите за държавната агенция ТАСС.

"Решението за предоставяне на помощ на Украйна е очаквано и беше предвидимо. То ще обогати още повече Съединените американски щати и ще разори още повече Украйна, ще направи още повече украинци мъртви по вина на киевския режим", цитира го ТАСС. Песков се изказа по подобен начин и в четвъртък, когато за първи път стана ясна конфигурацията на пакета от закони, които Камарата на представителите ще разгледа.

Песков коментира и отделен законопроект, приет от конгресмените, който предвижда конфискация на руски активи.

"Що се отнася до закона за конфискация на руски активи, тук все още трябва да уточним подробностите. Във всеки случай, ако наистина става дума за конфискация на наши активи, това ще нанесе непоправими щети на имиджа на Съединените американски щати, ще принуди много инвеститори в тази страна да спестят средствата си, защото ще бъде нарушена твърдостта на частната собственост, още повече на държавната", заяви говорителят на Кремъл.

"И, разбира се, ако това наистина е така, Америка ще трябва да отговаря за това. И тук едва ли ще има някакви срокове. И ние ще го направим по начин, който най-добре отговаря на нашите интереси", добави Песков.

 
CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027