Над 150 задържани на протест в Лондон

ЕС и Свят 29.11.2020 09:12 Снимка: ДНЕС+

Над 150 задържани на протест в Лондон

Полицията е арестувала над 150 души по време на протест срещу блокирането, провел се в централната част на британската столица Лондон. Това съобщиха от столичната полиция, като припомни, че още в петък е предупредила гражданите да се въздържат от участие, ако не искат арести и глоби.

Арестите на демонстранти са за различни престъпления, включително нарушаване на ограниченията за коронавирус.

Припомняме, че стотици демонстранти, взеха участие в проявата днес, като  скандираха "Срам за вас", "Свобода" и "Спрете да ни контролирате".

Транспортът също беше блокиран.

Групата "Save Our Rights UK", която стои зад протеста, заяви, че работи за демокрацията. "Обединете се за свобода - време за действие" бе надсловът на днешната проява.

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че Лондон ще бъде поставен във втората най-рискова категория, когато националната блокада приключи на 2 декември.

Премиерът Борис Джонсън обяви, че националните ограничения в Англия ще приключат след едномесечно блокиране, което ще бъде заменено от система от регионални ограничения, за да се опита да спре разпространението на вируса от най-тежко засегнатите райони.

Решението бе очаквано от бизнеса в цялата страна в предколедния период.

Междувременно, Великобритания вече има министър за ваксинирането и се очаква програмата да започне още от декември.

В същото време стана ясно, че хиляди британци, дали положителни проби, ще бъдат тествани отново, тъй като резултатите им са съмнителни./news.bg

CHF CHF 1 1.81988
GBP GBP 1 2.19576
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.16004
USD USD 1 1.62121