Изплува тялото на моряк от турския кораб, потънал във водите на Черно море

ЕС и Свят 20.11.2023 11:33 Снимка: ДНЕС+

Изплува тялото на моряк от турския кораб, потънал във водите на Черно море

Намерено е тялото на един моряк, чийто кораб с 12 души екипаж потъна вчера край турския черноморски бряг при буря, съобщи Главната дирекция по мореплаване на Турция, цитирана от частната телевизия НТВ. Издирването на останалите моряци продължава, предава БТА.

"Тялото на един от нашите моряци на кораба "Кафкаметлер" беше намерено на брега на Ерегли от спасителните екипи. Продължават операциите по издирването и спасяването на другите ни моряци от потъналия кораб", се посочва в съобщението на Дирекцията, публикувано в социалната мрежа "Екс".

Капитанът на плаващия под турски флаг товарен кораб "Кафкаметлер" е съобщил вчера сутринта, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщи по-рано канцеларията на управителя на окръга.

Вътрешният министър Али Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома. 

Плавателният съд е бил натоварен в Русия и е пътувал за Алиага, Измир. Заради силния вятър корабът се е насочил към пристанището в Ерегли, Зонгулдак.    

Вчера районът беше засегнат от силни бури. На същото място други два кораба заседнаха в плитчините. 

Кораб, плаващ под флага на Камерун, се разцепи на две на пристанището в Ерегли, след като се удари в бетонните стени. 14-членният екипаж на плавателния съд бе спасен и откаран на сигурно място. 

Спасен е бил и 12-членният екипаж на втория кораб, заседнал на брега при Ерегли, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).  

CHF CHF 1 2.02237
GBP GBP 1 2.32242
RON RON 10 3.93369
TRY TRY 100 5.44702
USD USD 1 1.79632