ФСБ задържа мъж, подготвял терористичен акт

ЕС и Свят 26.05.2023 18:20 Снимка: ДНЕС+

ФСБ задържа мъж, подготвял терористичен акт

Федералната служба за безопасност (ФСБ) задържа жител на Геленджик, подготвял терористичен акт в обект на правоохранителните органи. Това съобщи Агенция ТАСС .

ФСБ на Руската федерация предотврати терористичен акт в общинския район на курортния град Геленджик, Краснодарски край. В резултат на предприетите мерки местен жител, привърженик на украинския неонацизъм, руски гражданин е задържан. Той е планирал да взриви самоделно взривно устройство на територията на един от обектите на правоохранителните органи в региона, поясняват от ведомството.

От скривалище, оборудвано от радикал в гориста местност в покрайнините на населено място, е иззето готово за използване самоделно взривно устройство, а на адреса на пребиваване са открити компоненти за производство на самоделни взривни устройства, посочват от ФСБ.

Също така са намерени инструкции за сглобяване и използване на взривни устройства, получени от интернет общности, администрирани от бойци на украински националистически формирования.

42-годишен мъж е задържан под стража. Той е обвинен в подготовка за извършване на терористична атака.

Припомняме, че по-рано този месец ФСБ предотврати опит за покушение срещу един от ръководителите на Запорожката АЕЦ и разкри мрежа за саботажи в Крим.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648