Две жени са станали жертви на сексуални посегателства докато чакат да се сбогуват с Елизабет II

ЕС и Свят 17.09.2022 12:31 Снимка: ДНЕС+

Две жени са станали жертви на сексуални посегателства докато чакат да се сбогуват с Елизабет II

Лондонската полиция съобщи, че две жени са станали жертви на сексуални посегателства, докато са чакали на опашка, за да отдадат почит на покойната кралица Елизабет Втора, предаде Ройтерс. Те са били нападнати в градинка, в която е имало и други граждани, дошли на поклонението, а извършителят е задържан и срещу него вече има повдигнати обвинения, уточнява БТА.

През последните три дни в Лондон се изви опашка от десетки хиляди граждани, желаещи да се простят с британска кралица, чиито тленни останки ще останат в сградата на британския парламент до понеделник.

Силите на реда казаха, че вчера 19-годишен младеж на име Адио Адешине е бил изправен пред Уестминстърския магистратски съд, след като срещу него са били повдигнати две обвинения в нарушения на заповед за предотвратяване на сексуални посегателства.

"Както са видели хората на опашката, полицейските служители са били на разположение, реагирали са незабавно и са арестували мъжа", заяви представител на лондонската полиция. Той увери, че силите на реда ще продължат да гарантират сигурността на гражданите, които искат да се сбогуват за последно с Елизабет Втора.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648