За нанасяне на средна телесна повреда е задържан един от „ловците на педофили” от МВР на Рашков

България 27.10.2021 11:44 Снимка: ДНЕС+

За нанасяне на средна телесна повреда е задържан един от „ловците на педофили” от МВР на Рашков

Детска психоекспертиза по телефона бил методът на втори разпит от полицаите

Нанасяне на средна телесна повреда – по това обвинение е задържан от МВР преди дни един от „ловците на педофили” в Интернет, пише Нова телевизия.

В понеделник ведомството, ръководено от Бойко Рашков задържа 17-годишният Ален Симеонов като сега предстои Софийската районна прокуратура да реши и установи дали това се е случило в действителност.

„Задържаха ме вчера, вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен”, обясни Ален.

За човека, подал жалбата, уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с него.

„По-късно ще публикуваме клипче за човека, но засега ще запазя мълчание. Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас - въпрос на интереси”, каза той.

Освен него, задържани още били момиче и момче. „Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме 1-во,  започна разпит. След това ни вкараха в ареста”, добави момчето. 

Ален разказа, че е имало и втори разпит, който определи като нещо интересно - детска психоекспертиза по телефона. „Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията. С цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да изкарат сведения, които преди не сме дали”, разказа той за методите на полицията.

Момчето разказа, че са заснели и хванали 28 педофила, но нямат сведения МВР да се интересува от тях.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448