ВМРО обявиха водачите на листите си

България 26.02.2021 17:14 Снимка: ДНЕС+

ВМРО обявиха водачите на листите си

Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Юлиан Ангелов, Александър Сиди – това са част от политиците от ВМРО, които повеждат Организацията към 45-ото Народно събрание.

Председателят Красимир Каракачанов традиционно е водач на листата с кандидати за народни представители от ПП „ВМРО – Българско национално движение“ в Плевен. Той ще стои начело и на листата във Варна.

Зам.-председателят и настоящ съпредседател на парламентарната група Искрен Веселинов ще се бори също в два района – Русе и 25-и МИР София. Председателят на Националния предизборен щаб и организационен секретар Юлиан Ангелов ще се бори в София област и 23-и  МИР в столицата.

Ангел Джамбазки също влиза в битката като основно лице на ВМРО в Благоевград и Бургас. Членът на ръководството на ВМРО и настоящ депутат Александър Сиди поема Пловдив (град) и Стара Загора. В третия район в София - 24-и МИР, водач става Карлос Контрера, който сега е председател на групата общински съветници в Столичния общински съвет.

Другите досегашни народни представители от ВМРО също влизат в битката като водачи. Доц. Милен Михов традиционно е водач за Велико Търново, Красимир Богданов – Враца; Мария Цветкова – Ямбол; Деан Станчев – Шумен; Йордан Йорданов – Добрич; Борис Вангелов – Габрово. Александър Сабанов, който и до сега беше народен представител от гражданската квота на ВМРО, ще се води листите в Силистра и Хасково.

„България за нас винаги е била над всичко. Ето защо основните приоритети, които ще останат водещи  за войводите и през следващия парламент, са повишаването на доходите на хората, отстояването на традиционните семейни ценности, защитата на националните интереси, особен фокус и внимание към националната и лична сигурност на българските граждани“, обявиха от партията.

Ето и останалите водачи на листите на ВМРО:

        Видин и Монтана - Димитър Чукарски

        Кърджали - Делчо Янков

        Кюстендил - Георги Петров

        Ловеч - Бойко Пъдарски

        Пазарджик - Стефан Балабанов

        Перник - Султанка Петрова

        Пловдив (област) - Владимир Кисьов

        Разград - Евгени Драганов

        Сливен - Христо Димитров

        Смолян - Александър Пецов

В осем листи за парламентарните избори на 4 април, издигнати от ВМРО, водачите са представители на гражданската квота./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77271
GBP GBP 1 2.2502
RON RON 10 3.97203
TRY TRY 10 2.02065
USD USD 1 1.63476