Вежди Рашидов: Луканов носи страшен грях, че създаде ДПС и Доган!

България 08.06.2014 09:44

"БСП и Местан се скараха заради едни милиарди за „Южен поток”. Прокуратурата трябва да се самосезира за изявленията на лидери от БСП за Възродителния процес, че не е бил етническо прочистване".

Това поиска депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той е категоричен, че Възродителният процес е тежък геноцид, който трябва да изтрием от съзнанието си, ако искаме да вървим напред като нация. Скулпторът предлага организационният секретар на БСП Димитър Янков, който не смята, че турците са жертва на асимилация да се прекръсти на Хасан, защото и без друго го управлява ДПС.

Рашидов обаче е категоричен, че турците не трябва да се смесват с Доган и ДПС.
"Доган никога не е бил борец срещу Възродителния процес. Той е бил вкаран на работа в затвора за да реализира политиката на ДС и БКП. Луканов направи най-голямата злина на България като легитимира ДПС и Доган. В БКП смятаха, че Доган ще се оправи с турците, а партията с него. Тогава Доган пиеше кафе с Тодор Живков, а Юнал Лтфи караше турците интелектуалци да пишат декларации в защита на БКП", настоя Рашидов.

Според Рашидов раздора между БСП и ДПС е заради „Южен поток”.
Въпросът е кой да строи на българска територия - дали фирмите на Пеевски или други и на никой не му пука за България. Скараха се за едни големи пари, за едни милиарди. ДПС са изпедепцани играчи, Безсилието на българската политика ще ги прави все по-важни. Негласуващите българи ги легитимират и налагат като фактор, предупреди скулпторът. /pik.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448