Велислав Минеков ще иска обяснение от почетния ни консул в Молдова за заплахите към себе си

България 26.09.2022 09:26 Снимка: ДНЕС+

Велислав Минеков ще иска обяснение от почетния ни консул в Молдова за заплахите към себе си

"Трябва да има парламент. Ако няма такъв, нещата стават "изключително зле". Това каза културният министър проф. Велислав Минеков от служебния кабинет на Гълъб Донев пред Нова .

На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков заяви: "Да не дава Господ!".

Относно отправените към него заплахи по повод инспекцията му на тютюневите складове в Пловдив.

"Проблемите с тютюневите складове в Пловдив са от 2009г.", поясни Минеков. "Когато се разбра, че тръгвам за Пловдив, изведнъж посред нощ багерът е прекъснал работа", разказа още служебният културен министър.

По думите му заплахата е дошла по линия на собственици, които са "изненадани" неговото поведение. "Свикнали са, че всичко е тяхно", заяви проф. Минеков.

"В заплахата, която е била публикувана, е изказано съжаление, че не съм бил гръмнат на място в Пловдив. Тя е публикувана на сайта на собственика на срутената сграда, който е почетен консул на Молдова", каза Минеков.

Той заяви, че ще иска обяснение от моя колега в Молдова, каква е ролята му като почетен консул на Молдова и каква е ролята му като такъв в България.

Министър Минеков отрече да изисква по-сериозни мерки спрямо сигурността му. "Това означава да искам охрана. Това е ненормален живот. Остава ми още малко като министър, да си свърша работа човешки и да си ходя", допълни Велислав Минеков.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648