Възрастно семейство загина при пожар, пекли чушки на газ

България 20.09.2021 14:40 Снимка: ДНЕС+

Възрастно семейство загина при пожар, пекли чушки на газ

Двама съпрузи от село Трояново в община Раднево загинаха при пожар в дома им, съобщиха днес от ОДМВР в Стара Загора, макар че инцидентът е станал още в петък.

Сигналът за пожара е подаден около 14,04 часа в оперативната дежурна част на районното управление на МВР в Раднево. Екип на пожарната го е потушил, но при извършения оглед след това са намерени телата на обитателите на имота - Джена, на 81 години, и съпруга й Иван Стоянов, на 87 години.

В Трояново разказват, че трагедията станала, докато двамата старци се опитвали да опекат за зимнина чушките, които купили преди това от пазара. Те пекли пипера в лятната си кухня на газ. Вероятно теч от бутилката е предизвикал взрива, при който се подпалила постройката. Шофьори на автобуси, които били паркирали наблизо колите си в очакване да превозят миньорите от дневната смяна в рудник "Трояново 1", първи чули взрива и отишли на помощ, но било вече късно.

Загиналите били погребани в неделя. Те живеели сами. Имат син и дъщеря, които отдавна се били преместили в Стара Загора.
Според официалното съобщение на МВР, причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По първоначална информация улики за умишлен палеж не били установени. Образувано е досъдебно производство по чл.331, ал.3 от Наказателния кодекс.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448