Турчин загина след удар в дърво на пътя Дряново - Велико Търново

България 14.10.2021 15:03 Снимка: ДНЕС+

Турчин загина след удар в дърво на пътя Дряново - Велико Търново

Двама пострадаха, а един е загинал при тежки пътни инциденти, настъпили на територията на област Габрово в сряда, съобщи ОДМВР. От „Пътна полиция“ –Габрово за пореден път призовават всички участници в движението да спазват стриктно правилата за движение и да бъдат отговорни на пътя.

Първият инцидент е настъпил в 05:20 часа на път Дряново-В.Търново. На място незабавно са насочени екипи на „Пътна полиция“ и спешна помощ. Пристигналият полицейски екип е установил, че 42-годишен турски гражданин, управлявайки л.а. „Фолксваген Туран“, е изгубил контрол над автомобила, излязъл е извън пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В следствие на удара са пострадали водачът и пътникът в автомобила- 39-годишен турски гражданин. Двамата мъже са настанени в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“-Габрово, където по-късно водачът на автомобила е починал от получените наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Габрово.

Около 07:00 часа в РУ-Севлиево е постъпил сигнал за възникнало ПТП на кръстовището, образувано от ул."Ал.Стамболийски" и ул. "Стара планина". Пристигналият на място полицейски екип е установил, че 61-годишен водач на  „Форд Фокус“, движейки се от ул. "Стара планина" в посока центъра, е ударил внезапно излезлия велосипедист, движещ се по ул."Ал.Стамболийски". Водачът на автомобила е спрял и е транспортирал в местната болница пострадалата 77-годишна жена. В следствие на удара жената е с фрактура на ляв крак и хематом на главата, без опасност за живота. Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448