Томислав Дончев: Кирил Петков да покаже фактура от Пентагона за поръчваните оръжия за Украйна

България 30.01.2023 09:50 Снимка: ДНЕС+

Томислав Дончев: Кирил Петков да покаже фактура от Пентагона за поръчваните оръжия за Украйна

„Щом не е изнасяно оръжие с контрагент Украйна, значи е имало посредничество. Въпросът е какво остава в посредниците като комисиона. Няма за какво Асен Василев да осъди Борисов. Дълбоко се съмнявам по сделките да има фактура, издадена от Пентагона като контрагент", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ пред Нова телевизия. Той призова Петков да покаже такава фактура.

Според него коалиция се прави с партии с еднакви възгледи.

„Човек не трябва да усеща политиката само по телевизора, а и по джоба си, по дома си, по града, в който живее. През тези две години, в които не управляваме, кой от показателите стана по-добре? Кой живее по-добре?“, попита Дончев.

И посочи, че идеята за президентската република е опит за преосноваване на устоите на държавата.

Той каза още, че бензинът е паднал почти с лев откакто правителството на Петков си е тръгнало. „Без особена конюктура на международните пазари за петрол това се случи“, заяви той.

И допълни, че ГЕРБ подкрепя механизма за разследване на главния прокурор.

„Нямаме колебание по темата. Има няколко дни това да се приеме, можеше да се случи и тази седмица, но не се случи. Изглежда темата не е важна за ПП, защото иначе беше редно поне лидерите да бъдат в залата. Те направиха опит да бламират пленарната зала и да проведат паралелно заседание на правната комисия. За нас тази точка е важна, защото е част от правосъдната реформа. Важна е и борбата с корупцията.

Чух редица тежки юристи да коментират, че текстът може да бъде обявен за противоконституционен“, коментира Томислав Дончев. И каза, че ако беше груб, щеше да определи коалицията на ПП и ДБ като политически башибозук.

Още по темата

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543