Тома Биков за живото излъчване от БСП: Поведение на хора, дошли да правят панаири

България 09.12.2022 11:49 Снимка: ДНЕС+

Тома Биков за живото излъчване от БСП: Поведение на хора, дошли да правят панаири

За действията на депутатите от БСП, които излъчваха на живо в профилите си във Фейсбук закритото заседание на Народното събрание във връзка с изпращането на оръжия на Украйна Tribune.bg потърди коментар от депутата Тома Биков от ГЕРБ.

Г-н Биков, след като народните представители от левицата стриймваха на живо дебата в зала за изпращане на оръжия за Украйна, председателстващият заседанието даде 15 минути почивка, а сега и обсъждането ще бъде открито. Как ще коментирате поведението на колегите си?

Те нарушават Закона за класифицираната информация. Тези доклади са засекретени от Министерството на отбраната. Доколкото разбрах, ние няма как да гледаме тези документи извън закритото заседание и по закон по време на такова заседание телефоните не бива да са в залата.

Председателстващият заседанието Росен Желязков специално даде 15 минути почивка, за да могат народните представители да оставят телефоните си?!

Когато народните представители започнат да нарушават законите, те нарушават клетвата, която са положили, когато започват мандата си. На второ място разграждат правовия ред в страната, който ако не бъде спазван престава да бъде правов.

Какво ще постигнат от БСП?

Не мисля, че ще постигнат нещо с това. По-скоро ще деградират още повече образа на парламента и на народния представител. Ако това им е целта?!

Те обещаха прозрачност?!

Аз съм против прозрачността, когато тя нарушава закона. Сериозните държави много рядко обсъждат публично проблемите на своята национална сигурност, на отбраната. Несериозните държави като България, както ние в момента, могат да обсъждат всичко. И от това няма да има полза за никой. Когато започнем да си веем чаршафите пред света и пред онези включително, които са ни поставили в списъци с врагове, не знам кой може да има полза от това. Това не е поведение на хора с национална идентичност изобщо. Това е поведение на хора, които са дошли да правят параири./tribune.bg

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062