Тома Биков: Протестът стана част от една ранна предизборна кампания

България 19.09.2020 08:14 Снимка: ДНЕС+

Тома Биков: Протестът стана част от една ранна предизборна кампания

Протестът стана част от една ранна предизборна кампания. Всяка партия ще се позиционира по един или друг начин, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ. Според него протестът е изчерпал енергията си. „Всички разбрахме какви са исканията им“, каза Биков.

Нашата цел е България да има подсигурен бюджет за 2021 г. и мерки за пострадалите от кризата. И това е отговорност, допълни той.

„Конституцията беше успешна последните 30 години. Нито една политическа сила не може и няма как сама да напише нова Конституция. По темата не съм изненадан от реакцията на БСП, а на „Демократична България“. Ако искат промени, то те идват чрез Велико Народно събрание“, каза още Тома Биков.

Направихме жест към ВМРО, като лансирахме тяхното виждане през референдуми да се решават важни въпроси, уточни Биков. И допълни:“Приемаме машинното гласуваме, за да подсигурим гласуването като цяло, но оставяме и хартиените бюлетини, за да не се откажат повече хора.“

Ние не сме получили нито един сигнал за оттеглена подкрепа от страна на ЕНП. Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи, каза той. „Понеже нямам доказателства, няма как да кажа конкретна публикация, но една не малка част от тях са си поръчки”, категоричен беше Биков.

Винаги загубилите казват, че изборите са фалшифицирани. Всеки път ги бием (БСП) с 5-6%. Ще видим и Мая Манолова на следващите избори. И според нея тя е загубила изборите в София заради фалшификация. В политиката има и загуби, коментира още депутатът от ГЕРБ.

Не мисля, че хората около Цветан Цветанов са способни да направят нещо сериозно на избори, коментира той проектът на Цветанов./БНТ

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965