България 28.03.2021 09:57 Снимка: ДНЕС+
Собствениците на заведения против изискването за етикиране на храните
Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква - от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените, съобщи БНР.
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи.
Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.
По думите на собствениците на заведения и сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска./БНР
Още по темата
CHF | 1 | 2.00187 |
GBP | 1 | 2.27203 |
RON | 10 | 3.93076 |
TRY | 100 | 5.64349 |
USD | 1 | 1.82056 |
Последни новини
- 21:22 Хороскоп за четвъртък, 9 май 2024 г.
- 19:36 БФС и клубовете решиха: Първа лига остава с 16 отбора, но форматът ще е различен
- 19:26 Японската практика „Шинрин-йоку“ или как природата лекува стреса
- 19:17 Директна авиолиния ще свързва София и Баку
- 19:08 Над 40 живота е спасил доброволец от БЧК-Варна, сред тях и на много деца
- 18:59 Плаж Навагио на Закинтос ще остане затворен и това лято
- 18:53 АДФИ с доклад за заплатата на Лена Бориславова, пращат го в прокуратурата
- 18:49 Ердоган на среща с кувейтския емир: Позицията на Кувейт укрепва палестинската кауза