България 28.03.2021 09:57 Снимка: ДНЕС+
Собствениците на заведения против изискването за етикиране на храните
Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква - от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените, съобщи БНР.
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи.
Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.
По думите на собствениците на заведения и сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска./БНР
Още по темата
CHF | 1 | 2.0778 |
GBP | 1 | 2.36646 |
RON | 10 | 3.93108 |
TRY | 100 | 5.32486 |
USD | 1 | 1.86323 |
Последни новини
- 16:43 Министри сигурни, че силовите структури ще имат по-високи заплати догодина
- 16:35 Асен Василев: Бюджетът е писан от Пеевски, за да купува избиратели
- 16:25 Спасяват италианка за втори път от една и съща пещера
- 16:16 Людмила Петкова: Аз няма да режа пари за заплати, пенсии и общини и да вдигам данъци
- 16:08 С ЕЗА Германия ни накара да й намерим 5-ма крадци на кабели
- 15:59 Дрогиран водач помете дете с тротинетка в Асеновград
- 15:50 Зеленски категоричен: Не можем да се откажем от Крим или Донбас
- 15:42 Пиян баща преби 16-годишната си дъщеря с точилка в Монтанско