Служебните министри не са подписвали кървави писма

България 04.06.2023 13:53 Снимка: ДНЕС+

Служебните министри не са подписвали кървави писма

Кухи опорни точки. Така министърът на иновациите и растежа Александър Пулев определи пред БНТ твърденията, че служебният кабинет бил проводник на чужди интереси.

Аз ли съм петата колона, попита той и обясни, че е учил в САЩ и Лондон. Работил е и за Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Именно служебното правителство довършило интерконектора с Гърция, припомни той. Пак служебният кабинет премахнал комисионните при доставките на газа. Нямало одобрени средства по структурните фондове. Служебният кабинет променил това.

Нападат ни без аргументи, категоричен бе министър Пулев. В момента се изгражда удобен параван, смята той. Зад този параван се скривали политическите лидери, които искали да скрият управленските си дефицити.

Спазихме си всички ангажименти към българските граждани, увери министърът на иновациите.

Не се е налагало да подписваме кървави писма, посочи Пулев. Не е имало искане към служебните министри да правят чистка в администрацията.

От коментара му стана ясно, че служебният кабинет заварил каскада от кризи. Демократизирахме управлението на европейските средства, каза Александър Пулев. Малките и средни предприятия вече получават средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Депутатите трябва да форсират всички проекти по ПВУ, според него.

Партиите всяват страх сред хората, по думите му. Има дефицит на отговорност в парламента, посочи Пулев и успокои, че държавата няма да спре да функционира заради липсата на редовен бюджет.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648