„Схема“ за купуване на гласове в Мъглиж? Пускат маски в цвета на Манолова в торба (ВИДЕО)

България 28.02.2021 19:31 Снимка: ДНЕС+

„Схема“ за купуване на гласове в Мъглиж? Пускат маски в цвета на Манолова в торба (ВИДЕО)

На опашката пред избирателните секции в училище „Гео Милев“ в Мъглиж, където днес се провеждат частични избори за кмет, всички желаещи да гласуват са с чисто нови оранжеви маски в ръце. Това съобщава местната казанлъшка телевизия Прес ТВ. ПИК отбелязва, че телевизията е собственост на местния бизнесмен Васил Самарски, който от няколко месеца е пиар на Корнелия Нинова. Маските са оранжеви, което отскоро е цветът на Мая Манолова и Отровното трио.

Видимо гласуващите са получили предпазните средства току-що – всички ги носят в ръката си на влизане в двора на училището, а маските са чисто нови и еднакви. А след като гласуват на излизане от двора на школото ги подават на млада жена, която ги прибира в найлонова торба. Жената стои до оградата на училището, всички гласували задължително ѝ предават маските, получени преди да влязат в СИК. Болшинството от гласоподавателите са роми в тези секции.

Според мъглижани, пожелали анонимност, това е днешната схема за купуване на гласове – получаваш на входа маска, гласуваш за определен кандидат, а после отчиташ маската-глас и си получаваш парите. Говори се, че днес в Мъглиж един глас струва 50 лева.  

Частичният вот за кмет в Мъглиж се наложи, заради преждевременната и внезапна смърт на избрания за кмет на последните местни избори през 2019 г. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.77271
GBP GBP 1 2.2502
RON RON 10 3.97203
TRY TRY 10 2.02065
USD USD 1 1.63476