Шефът на НСО поискал да се забрани достъпа до района на парк "Росенец"

България 10.07.2020 16:26 Снимка: ДНЕС+

Шефът на НСО поискал да се забрани достъпа до района на парк "Росенец"

Премиерът Бойко Борисов представи втора серия на сценария с НСО и сарая на Ахмед Доган в Росенец, както самият той се изрази на брифинг в МС.

Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около Росенец да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември, обясни той и представи документи. Излизало, че кабинетът брани имот на почетния председател на ДПС. Добре ли са го измислили?, попита премиерът.

Оказва се, че НСО е искало военни кораби да пазят Ахмед Доган. От думите на премиера излиза, че ведомствата са длъжни да изпълняват закона и да осигурят исканата охрана. Гранична полиция също е ангажирана да пази базата в Росенец.

Транспортното министерство пък дава координатите, които са му поискани. От сценария излизало, че държавата пази имот на Ахмед Доган. Затова той е недоволен от случващото се.

Службите действали по тертип, както се изрази премиерът. НСО на 100% се ръководи от президента Радев, отчете министър-председателят. Законът бил такъв, че ДАНС и МВР, които участват в тристранката са застрашените лица, изпълнявали, каквото им каже НСО.

Още не били уволнени гардовете, които хвърлили трибагреника при инцидента с Христо Иванов. Той изрази съжаление, че НСО са въвлечени в тази ситуация. Там работят изключителни професионалисти, категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов обърна внимание и на медийната среда. Даде за пример посегателствата над журналистката от Русе Виктория, както и нападението над Слави Ангелов. За последния имало мълчание в медиите.

Акцент върху темата постави и транспортният министър Росен Желязков. Оказва се, че вчера НСО решило да наложи ограничения върху екваторията на базата. На какво се основава искането да действат ограничения точно за периода от днес до 15 септември, недоумява той.

Желязков заподозря опит за въвличане на държавни органи в политически битки./news.bg

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987