С минута мълчание, СОС отдаде почит към жертвите на земетресенията

България 09.02.2023 13:06 Снимка: ДНЕС+

С минута мълчание, СОС отдаде почит към жертвите на земетресенията

СОС започна своето заседание с едноминутно мълчание за всички загинали и пострадали след земетресенията в Турция и Сирия.

Председателят на СОС, Георги Георгиев, представи декларация, подкрепена от всички политически групи.

„Опустошителните земетресения връхлетели Турция и Сирия и погребали под руините десетки хиляди, разрушили домовете на милиони хора и унищожили уникални исторически обекти от световното културно наследство са повод да изразим човешка съпричастност. Да покажем солидарност с жертвите на природната стихия. Такива трагедии превръщат света в една общност- общност от хора. Когато човек е в беда, няма значение дали е турчин, сириец, украинец или българин", заяви председателят на СОС Георги Георгиев.

„Трябва да подадем ръка и да помогнем, защото висша ценност е да обичаш ближния си! Без значение кой и какъв е той! Защото всички хора сме ближни! Нека тези тревожни и трагични за цялото човечество времена станат повод за размисъл за ценността на човешкият живот, неговата преходност и безсмислието на ожесточението в името на фалшиви каузи, идеологии и политически цели“, каза още Георгиев.

„Нека си дадем сметка за стойностите неща в живота и не забравяме да бъдем хора. Помагайки всеки според възможностите си. Нека отдадем и заслуженото уважение към аварийните екипи на Столична община и кмета за показаната за пореден път бърза реакция на нашите спасителни екипи, превърнали се в еталон не само за професионализъм, но и за човечност и жертвоготовност“, заяви още Георгиев.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648