Румен Радев за пореден път: Никакъв диалог

България 24.09.2020 13:47 Снимка: ДНЕС+

Румен Радев за пореден път: Никакъв диалог

Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и т.н, зави президентът Румен Радев, който е в авиобаза „Граф Игнатиево“. „За да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно – разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата. Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни“, добави още Румен Радев.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов заяви, че не е случайно това, че Радев постоянно повтаря за записите. „Аз съм изяснил как неговите хора, най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин, с една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. И не случайно – само той го повтаря“, каза Борисов.

От авиобазата край Пловдив президентът коментира и поредния шпионски скандал. Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не трябва да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и необходими доказателства, за да бъдат минимализирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива, каза Радев.

Необходима е ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, продължи Радев. Трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел”, където има сериозно обвинение, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава, каза още Радев./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965