Румен Христов: Актуализацията на бюджета не е наложителна

България 19.08.2021 08:46 Снимка: ДНЕС+

Румен Христов: Актуализацията на бюджета не е наложителна

Актуализацията на бюджета, за която настоява президентът Румен Радев, не е наложителна. Такава позиция изрази депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

"Даде се едно нормално изпълнение на приходната част и вървим към лек превес на приходите. Мисля, че бяха заложени буфери, но по-скоро виждам нещата като един по-голям комфорт за хората на Радев. Моментът на кризи, не е добър момент за икономии." - заяви народният представител в предаването "Денят ON AIR".

"Нека влезе бюджетът в парламента, да го разгледаме и там ще видим кое толкова е належащо. Искаме да видим за какво са предвидени тези средства. Биха могли да бъдат направени промени. Зависи колко дълъг ще е животът на този парламент." - добави той.

Той коментира и възможността за съставяне на правителство, след като мандатът на ГЕРБ-СДС бъде върнат на президента непосредствено след връчването му.

"Кабинетът, без значение дали ще мине или не, той ще бъде преходен, ще продължи работата на служебния кабинет и ще изведе България през тежката зима. Така нареченото техническо правителство по време на прехода не показа кой знае какъв капацитет, бяха едни от най-лошите, всеки се крие зад този програмен кабинет. Няма дълъг хоризонт." - отбеляза Румен Христов.

"Трудно се намират допирни точки. ИТН имаха желанието, като неопетнени, но не става така, трябва диалог, сами ще им е доста трудно. Опитаха. Те са млада формация и това, което имат като натрупан опит другите формации, им липсва, те са по- пламенни, по-динамични. Избирателят ще реши кое е бил прав и кой не." - обобщи събеседникът./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448