Ресторантьори: Над 1 млн. българи чакат своите сертификати, а вие продължавате да лъжете!

България 04.11.2021 12:29 Снимка: ДНЕС+

Ресторантьори: Над 1 млн. българи чакат своите сертификати, а вие продължавате да лъжете!

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с остра позиция към служебното правителство и здравния министър Стойчо Кацаров. Причината е, че поредна седмица те са излъгани по отношение на мерките и обещанията дадени от властта. В своето становище ресторантьорите подчертават, че над 1 милион българи чакат сертификати, а правителството назначено от Радев продължава да лъже.

Ето и пълната позция на БАЗ и СЗБ: 

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България очакват решението дали тестовете за антитела ще бъдат включени при получаването на „зелен сертификат“.

На няколко пъти през последните дни представители на служебната власт анонсираха, че такова решение ще излезе в средата на тази седмица. Според нашия календар днес е четвъртък. Тоест – точно средата на седмицата. А средата на работната седмица беше вчера, но да не издребняваме. До момента обаче решение в тази посока, което да даде възможност на над 1 млн. българи, преминали през COVID-19 да живеят свободно все още няма.

Вчера излезе поредната заповед на временния здравен министър Стойчо Кацаров, но в нея няма и дума за тестовете за антитела. Отпада обаче издаването на „зелен сертификат“ след първа доза ваксина, което допълнително стеснява кръга на хората, които могат да се възползват от него. Но пък се появява пълната неяснота какво се случва с тези, които преди вчера имат първа доза ваксина, но от днес сертификатът, който са получили реално е невалиден.

Отново не са включени държавната и общинска администрации, с което държавата категорично отказва да даде пример за създаване на безопасна среда и да подкрепи икономиката. За безплатните тестове от по 10 лв. престана да се говори.

Поредно тупкане на топката заради наближаващите избори!

В заключение, пожелаваме на всички ученици, техните родители и учители възможно най-бързо завръщане към присъствено обучение и здрави нерви при изпълнение на процедурата по правене на тестовете./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448