Рашков обеща разкрития за престъпления, „които миришат на асфалт“

България 25.10.2021 19:26 Снимка: ДНЕС+

Рашков обеща разкрития за престъпления, „които миришат на асфалт“

„Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Тези сигнали са главно за опити и купуване на гласове от две основни партии - ГЕРБ и ДПС“. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред БТВ.

Той допълни, че това се случва със заплахата: И да внимават, когато се върнат на власт, както и с финанси с неясен произход.

Рашков обясни, че думите на Карадайъ, че е унижавал избиратели на ДПС по време на предната предизборна кампания са голословни.

„Той можеше да даде тези сигнали на прокуратурата, ако не вярва на МВР“, обясни още Рашков.

„Има данни за престъпления, които миришат на асфалт. Един известен и велик може би пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел в Обединените арабски емирства 21 милиона лева. Той е собственик на голяма пътна фирма. Дали са законни средствата и много други разкрития ще обявим след няколко дни“, обеща служебният вътрешен министър.

Той коментира и че той е един от собствениците на фирми, които са строили лотове от пътищата у нас, и не са се явили лично в МРРБ да докаже с документи дължи ли им държавата пари:

„А изпратиха работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Ще стане ясно след няколко дни - дали парите са законни и ще обявим други разкрития, които обществото заслужава да узнае. Например тази магистрала „Хемус“, има ли за всеки лот изискуемите книжа, които са необходими, когато се започва строеж, както и дали е строено по законите в нашата страна“, обясни Рашков.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448