Радев: Протестът се радикализира и това е нормално

България 17.09.2020 12:43 Снимка: ДНЕС+

Радев: Протестът се радикализира и това е нормално

Президентът видя насилие при извеждането на лежащите по пода протестиращи от парламента

Президентът Румен Радев видя радикализация на протестите и обяви това за нормално.

„Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях, каква е логичната развръзка? Хората да дойдат при това управление“, заяви президентът, който се появи на литургия е църквата „Света София“ по случай празника на града.

Според президента е имало насилие вчера при извеждането на Мая Манолова и „Системата ни убива“ от сградата на парламента. Лежащите по пода протестиращи бяха изведени от НСО, която отговаря за охраната на сградата.

„Аз отдавна апелирам да има законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО. Крайно време е това да стане. Ако има призиви за закриване на НСО, то това може да стане само със закон, защото закон учредява тази служба. Служителите на НСО са действали по указания на стопанката на Народното събрание г-жа Караянчева, но проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и производството на нефелни и лобистки закони“, смята Радев.

„Всяко протакане задълбочава кризата. Управляващите се опитват да направят така, че да повлияят на изборите”, заяви той.

Президентът вече е готов и с вето на поправките в Изборния кодекс, които дори още не са приети окончателно./tribune.bg

CHF CHF 1 1.82243
GBP GBP 1 2.15594
RON RON 10 4.01072
TRY TRY 10 2.02748
USD USD 1 1.653