Пускат ремонтирания участък от пътя София - Перник до 15 октомври

България 01.10.2021 18:22 Снимка: ДНЕС+

Пускат ремонтирания участък от пътя София - Перник до 15 октомври

До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София - Перник през Владая. След като това стане, предстои изкърпване на платното в посока Перник, в което движението се осъществява двупосочно в момента и тогава ще бъдат пуснати за движение и двете платна. Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

Това стана ясно на брифинг днес след среща в Министерския съвет, на която министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета на Перник Станислав Владимиров и кметове на по-малки населени места - Драгичево, Кладница и Рударци, както и с лидера на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

Комитова уточни, че са имали разговор по конкретни проблеми.

Средствата в размер на 946 000 лв. за поставянето на еластичните огради са осигурени целево от МРРБ. Средствата за маркировка от порядъка на около 50 000 лв. са от нашия бюджет, информира и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Ивайло Денчев.

"Поставихме проблема за пътя Рударци-Кладница, който е трагичен и също е изключително натоварен участък. Това са най-бързо развиващите се села. Едно свлачище направи така, че този път не е използваем. Имам уверението от шефа на АПИ, че ще бъде завършен до 1 декември", информира Станислав Владимиров./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448