Прокурор Димов пред ВСС: Страдам от болест, която не ми дава много живот. Искам да изчистя името си

България 21.02.2024 15:14 Снимка: ДНЕС+

Прокурор Димов пред ВСС: Страдам от болест, която не ми дава много живот. Искам да изчистя името си

„Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. Не съм говорил с никакви адвокати за имоти. Искам това да бъде изяснено. Опетнявайки моето име, се опетнява и името на институцията“. Това каза апелативният прокурор на София Радослав Димов пред прокурорската колегия на ВСС. Той добави, че е чувал за Божанов, както и всички в Софийска районна прокуратура. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

„Не познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами“, добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за SS клуб.

По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

„Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск“, посочи Радослав Димов и пак подчерта, че се злоупотребява с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат Червеняков, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Не познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Радослав Димов в момента е шеф на Апелативната прокуратура в София. Той ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., когато беше назначен на по-високия пост. След Димов, първо временен, а след това и постоянен шеф стана Невена Зартова - името, на която също беше замесено в кръга Нотариуса.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027