Прокуристът на „Пирогов“: За година са похарчили 1 млн. лева за канцеларски материали

България 02.07.2022 09:16 Снимка: ДНЕС+

Прокуристът на „Пирогов“: За година са похарчили 1 млн. лева за канцеларски материали

„За година болница „Пирогов“ дава над един милион лева за канцеларски материали", каза прокуристът на лечебното заведение Пламен Милев.

По думите му и в момента на нарастващи задължения и на просрочия към доставчици, болницата е обявила обществена поръчка за канцеларски материали.

„За една година просрочените дългове на болницата от девет милиона лева стават близо 17 млн.лв., като основно задълженията са към доставчици на лекарства и на медицински изделия“, посочи още Милев.

„Александровска болница също има задължения, но те искат по някакъв начин да им се помогне, държавата да гарантира пред кредитори да им бъде отпуснат кредит, а от „Пирогов“  няма такива искания и няма никакви опити да бъде спасено финансовото състояние“, каза още Милев.

„Не само, че няма такива опити, но имаше опити да бъде възпрепятстван и прокуристът относно финансови документи“, каза министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова.

Преди дни Сербезова освободи проф. Иван Поромански от директорския пост на болница „Пирогов“. Той бе назначен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648