Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови?

България 29.05.2020 18:55 Снимка: ДНЕС+

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови?

Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Атанас и Пламен Бобокови, съобщава БГНЕС.

Бобокови ще бъдат задържани за още 72 часа. Оставането им зад решетките е по искане на прокуратурата, но те все още не са обвинени, съобщава ПИК. 

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе в неделя искания в Спецсъда за определяне на най-тежките мерки за неотклонение"задържане под стража".

Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани по разследването. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци, пише БГНЕС.

Красимир Живтов пък е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива отпадъци, както и не са имали разрешителни за преработка на отпадъците, а са разполагали само с площадки за съхранение, стана ясно от прокуратурата. Живков е принуждавал и фирми, които са генерирали опасни отпадъци, да ги предават на завод за акумулатори в Монтана/БГНЕС

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987