"Политико": Социалистическата партия на Радев – пропита от корупционни скандали

България 13.07.2020 10:53 Снимка: ДНЕС+

"Политико": Социалистическата партия на Радев – пропита от корупционни скандали

Българският социалистически президент Румен Радев видя възможност да пробие управлението на Борисов преди изборите следващата година, пише „Политико“ в статия, посветена на протестите в България.

Премиерът Бойко Борисов обаче е категоричен, че няма да подаде оставка.  В събота вечер той публикува видео във Фейсбук, в което защити полицията и посочи, че е единственият лидер, който може да задържи България по траекторията на ЕС.

Речта му бе срещу социалистическата партия на Радев, пропита от корупционни скандали и връзки с организираната престъпност, която ограничи достъпа на България до еврофондовете през 2008 г., пише изданието.

„Българската социалистическа партия ще разруши държавата“, аргументира се той.

„Политико“ посочва и че  дясноцентристките съюзници на Борисов в Европейската народна партия не показват публични признаци на колебание. Манфред Вебер, лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент, публикува изявление в петък, в което казва, че напълно подкрепя „борбата срещу корупцията“ на Борисов и неговото правителство.

В статията се припомнят и снимките от спалнята на премиера и как Борисов посочи, че те са част заговор за осуетяване на пътя на България към еврозоната, който ще бъде придружен от по-строг финансов надзор над банковата система. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551