Оставката не е в дневния ред, отсече Деница Сачева

България 13.07.2020 09:27 Снимка: ДНЕС+

Оставката не е в дневния ред, отсече Деница Сачева

На дневен ред на правителството не е оставката. Дневният ред е епидемията, икономиката и икономическата криза. Това заяви в студиото на БиТиВи социалният министър Деница Сачева във връзка с протестите от последните дни срещу правителството Борисов 3.

Тя поиска гражданите да си представят какво ще прави и как би се справило едно служебно правителство в условията, които се очакват октомври, ноември и декември. Сачева очаква те да са много тежки. "Нека си представим в каква икономическа и здравна ситуация ще се провеждат избори и то само шест месеца преди редовните?" Тя е съгласна, че изборите са мястото, където хората преподреждат управлението, но и попита: "ако след изборите веднага има нови протести, които не зачитат резултатите".

Тя не пожела да прави хипотези какво би се случило ако протестите ескалират. На този фон подчерта уникалното нещо, което се е случило в петък - хора с различни виждания протестираха от едната и от другата страна, а дори и движението по булевард "Дондуков" не беше спирано. Напрежението по думите на Сачева е дошло от провокатори. Тя отново изговори тезата си за опити на бизнесмена Васил Божков да влияе на политическата ситуация у нас, въпреки че се намира в Дубай и е с повдигнати обвинения.

От цялата ситуация на "Росенец" печеливши са Демократична България и ДПС, а губещ е ГЕРБ. Деница Сачева изтъкна, че това е крайният резултат и не може да твърди нищо за съглашателство между двамата печеливши.

Тя обаче пита защо точно сега лидерът на "Да, България" прави тази акция, при положение, че със сигурност като вицепремиер и правосъден министър в предишното правителство на ГЕРБ е имал достъп до всички документи, свързани с казуса с нефтобазата и собствеността там./БТВ

Още по темата

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.20686
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.18394
USD USD 1 1.60868