Найденов за Божков: Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш

Крими 03.06.2020 11:03 Снимка: ДНЕС+

Найденов за Божков: Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш

„Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, поддържане на армия от плеймейтки, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път.“ Така бившият съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов коментира пред NOVA последните изяви на бизнесмена в социалната мрежа. Вчера Божков показа извлечения от банкови сметки и попита къде са м, милионите, намеквайки, че те са давани като рушвети.

„Никога не съм давал рушвети. Но доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички”, обяви Найденов.

„Нашето семейство има 16% в Еврофутбол през друга фирма. Еврофутбол се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор”, смята той. Найденов отрече да е участвал в „Национална лотария”. Той потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи.
„Гледайки датите, за 2019 година, таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви Найденов.

Той е убеден, че няма нищо компрометиращо в когото и да било. Божков правел внушения, защото такъв бил маниерът му на работа и за да дестабилизира правителството, което, според Найденов, си е свършило работата./NOVA

CHF CHF 1 1.80444
GBP GBP 1 2.17689
RON RON 10 4.01344
TRY TRY 10 2.09954
USD USD 1 1.63258