Опашка от желаещи да се ваксинират посрещнаха отварянето на пункта в "Дружба"

България 12.06.2021 10:57 Снимка: ДНЕС+

Опашка от желаещи да се ваксинират посрещнаха отварянето на пункта в "Дружба"

Опашка от чакащи посрещна отварянето на мобилния ваксинационен пункт в жк "Дружба". Днес и утре той ще работи от 9 до 16 ч, предаде репортер на БГНЕС.

В него хората могат да изберат с кой от одобрените препарати да се ваксинират.

Надежда Рангелова каза пред БГНЕС, че е дошла със съпруга си, защото ваксинацията тук ще стане по-бързо, отколкото при личния лекар.

"Тук ни е по-близо и удобно. И по-бързо ще стане", заяви тя и добави, че вече са решили коя ваксина да си поставят. Надежда е убедена, че се ваксинират с идеята за по-добри дни.

Съпругът й Петър Рангелов призна, че той я е накарал да дойдат и заедно да се ваксинират.

"Вчера разбрах, че ще има ваксинации тук и дойдохме. При личния лекар ходихме онзи ден, но тя ни каза, че ще ни постави първата доза, обаче за другата трябва да ходим в РЗИ и ние се отказахме", каза той. Според него ваксината е спасението.

"Мисля, ще ваксината ще предотврати бъдещи вълни. Не очаквам, дано не се повтаря повече това, защото е много лошо нещо", коментира мъжът.

За по-голямо удобство съпругата си е довел и Аркади Атанасов, който преди нова година се сблъсква с COVID-19. Разказа, че срещата му с вируса е преминала тежко и състоянието му е изисквало постъпване в болница.

"Появата на такива пунктове е навреме. Нормално е човек да се ваксинира. Дори и да се зарази ще го изкара по-леко", обясни той.

Ваксинационният пункт, който се намира до културния дом в "Дружба" е петият по ред и е организиран от дирекция "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване", по искане на район "Искър".

Останалите четири пункта се намират в Северния парк, Южния парк, Борисовата градина и на паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"

През миналите два уикенда общо над 2200 души се ваксинираха срещу COVID-19 в кабинетите в парковете, отворени по инициатива на Столична община и СРЗИ./БГНЕС

CHF CHF 1 1.81062
GBP GBP 1 2.29841
RON RON 10 3.97421
TRY TRY 10 1.93698
USD USD 1 1.6565