Нинова: Забранихте ни Бузлуджа, ще се съберем на жълтите павета

България 10.07.2020 14:56 Снимка: ДНЕС+

Нинова: Забранихте ни Бузлуджа, ще се съберем на жълтите павета

"Вчера властта ни забрани да проведем традиционния сибор на левицата на връх Бузлуджа. Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред МС. Ще го направим като национален митинг и нека всички, без значение от партийните си интереси, се обединим. Не става дума за личните ни рейтинги, а за България." Това заяви с декларация от трибуната на НС лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Тя обвини управляващите и премиера в разграждане на държавността. „Създадохте мафиотско-олигархичен модел на управление. Управлявате със страх, но страхът не дава бъдеще, а ние искаме перспектива за България“, каза още Нинова и поздрави протестиращите от вчера в подкрепа на президента Радев.

"Днес премиерът прехвърли отговорността за случващото се в държавата върху НСО. Твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността е ваша", каза тя и добави: "Хиляди наши членове, симпатизанти и коалиционни партньори от вчера заявяват готовност да участват в протести в цялата страна, не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим."

Каквто и да правите не се гаси туй що не гасне. С тези думи на Вазов завърши изказването си соцлидерката./24 часа

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551