Нинова: Решението за икономиката са преговори с "Газпром"

България 12.08.2022 11:43 Снимка: ДНЕС+

Нинова: Решението за икономиката са преговори с "Газпром"

За незабавни преговори с „Газпром“ настоява лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ  това е единственото решение за икономиката и домакинствата. Позицията си бившият министър на икономиката изрази чрез публикация във Фейсбук.

„Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници. Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят, трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините“, пише още Нинова.

Според нея се губи ценно време в разправии и ПР акции.

„Темата се идеологизира и се използва да предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно - незабавни преговори с „Газпром“, категорично заявява Корнелия Нинова.

„Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително“, завършва публикацията си бившият министър на икономиката в кабинета „Петков“.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648