Неуспелият кандидат на БСП за кмет на Кюстендил напуска партията

България 23.11.2023 09:27 Снимка: ДНЕС+

Неуспелият кандидат на БСП за кмет на Кюстендил напуска партията

Председателят на общинската организация на БСП в Кюстендил Йордан Тодоров подаде оставка. Информацията е оповестена от Тодоров на пресконференция, съобщи БТА. Той напуска също партията и групата на общинските съветници от БСП в Кюстендил.

Йордан Тодоров беше издигнат от БСП за кандидат за кмет на местните избори, като на първи тур той остана пети с подкрепа от 9,52%, след досегашния градоначалник Петър Паунов, който спечели своя пети мандат на балотаж срещу Огнян Атанасов от Партията на зелените, Мира-Йоанна Атанасова от "Възраждане" и Кристиян Иванчов от ПП/ДБ.

"Заявявам, че и в настоящия Общински съвет, както съм го правил и в предишния, ще защитавам интересите и правата на хората, които са ми гласували доверие, с риск да бъда неудобен. Желая успех на новото общинско ръководство, като се надявам да изпълнят онова, което са обещали по време на кампанията", посочи Тодоров по време на пресконференцията си. Той каза още, че през 2019 година е влязъл в Общинския съвет в Кюстендил от гражданската квота.

Тодоров заяви също, че е бил от хората, които са се възпротивили срещу новите данъци и такси в предишния Общински съвет. Той изтъкна, че с промените в Закона за местните данъци и такси сега те ще бъдат вдигнати отново с промяната на данъчната оценка, като за Кюстендил увеличението ще бъде с около 60-70 лв. Йордан Тодоров подчерта, че ще апелира за справедлив процес по отношение на актуализацията на данъчните оценки.

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161