Насоки към феновете на Радев: Протестът трябва да ексалира. Така, че бъдете готови

България 10.07.2020 11:57 Снимка: ДНЕС+

Насоки към феновете на Радев: Протестът трябва да ексалира. Така, че бъдете готови

Бащата на фалшивите новини Бабикян и съратниците му готвят провокации тази вечер

С призиви за ескалация на тазвечершния протест, излязоха организаторите на събитието във Фейсбук. Зад него стоят собственикът на сайтове за фалшиви новини Арман Бабикян и негови съратници.

„Пичове шубета и вие каскети. Благодаря, че бяхте там днес. Ние, Отровното трио утре в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството. За да е смислен и резултатен, протестът трябва да ексалираТака, че бъдете готови“, написаха късно снощи организаторите.

Те излязоха и с принципни насоки как да се демонстрира пренебрежение към държавните институции през целия ден.

„И за да не е напразно утре сутринта, минавайки покрай държавни, съдебни или общински сгради все едно къде задръжте натиснат клаксона на автомобила, докато чакате на светофара или просто минавате покрай тях. Ако сте пеша, на велосипед, тротинетка покажете им високо вдигнат пръст! Нека поздравим властта подобаващо! И нека това е само началото...“, инструктират протестърите.

В снощната конфигурация от протестиращи наред с минаващите за „десни“ кръгове около Христо Иванов, в защита на Радев излязоха ръководителите и хора от БСП, АБВ, „Възраждане“, приближените на Слави Трифонов и Мая Манолова.

Инструкциите за разклащане на държавата и сваляне на избраното правителство и съдебни органи идват броени часове преди обявяването на решението за влизане на България в ERM II или „Чакалнята за еврозоната“.

В същото време в интернет тече и подготовка за контрапротест от симпатизанти не ГЕРБ. Техния част за събиране е 19:00.

„Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича „мутри“ хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!“, обяви в социалните мрежи пиарът на партията Никола Николов./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81364
GBP GBP 1 2.17283
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.38912
USD USD 1 1.66794