Напрежение след катастрофата в Стара Загора, протестиращи влязоха в Районната прокуратура

България 03.10.2021 14:38 Снимка: ДНЕС+

Напрежение след катастрофата в Стара Загора, протестиращи влязоха в Районната прокуратура

Нов протест след тежкия пътен инцидент в Стара Загора, при който автомобил помете и рани тежко трима пешеходци. Жители на града настояват за строг контрол на пътя и прекратяване на „дрифтовете“ и гонките с автомобили по улиците, съобщава БТВ.

Протестиращите влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора, тъй като по-рано днес имаше пресконференция, на която не бяха допуснати.

18-годишният водач е получил шофьорска книжка преди около четири месеца и за това време е успяла да натрупа две провинения. Във фаталната нощ той не е бил сам в колата, имало е още двама души с него. Те са и основните свидетели на прокуратурата.

Още снощи майката на най-тежко пострадалата при катастрофата млада жена 23 годишната Даниела изрази опасения, че случаят може да бъде прикрит. От прокуратурата са категорични, че няма основания за такива притеснения. Към монета са направени огледи на на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура.

Разследващите работят по всички версии за тежкия инцидент. Към момента според полицията става въпрос за ПТП. Според живущите в района обаче гонките и „дрифтенето“ са проблем от години.

За година само двама души са получили осъдителни решения, че са участвали в „дрифтове“.

Ако вината на шофьора бъде доказана и става въпрос за неумишлено престъпление, той може да получи от една до шест години затвор. Ако става въпрос за умисъл обаче наказанията са от 3 до 12 години лишаване от свобода.

От прокуратурата призовават всеки, който е свидетел на катастрофата, да се свърже с органите на реда./БТВ

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448