На първото заседание на новия кабинет Денков възложи проверка на големи харчове в министерствата

България 07.06.2023 15:09 Снимка: ДНЕС+

На първото заседание на новия кабинет Денков възложи проверка на големи харчове в министерствата

Действайте експедитивно, никой няма да ни даде 100 дни, заяви премиерът

„Първо искам да поздравя министрите с първия им работен ден и първото им заседание. Още вчера стана ясно кои са непосредствените задачи, по които трябва да работим. Подготовката на бюджета – трябва всички да съдействате на министъра на финансите; второ- окомплектоване на кабинетите по министерства и трето – да довършим подготовката за управленската програма, който ще е нашият план или Библия“, каза в началото на първото заседание на кабинета „Денков- Габриел“.

Той помоли министрите да действат експедитивно по тези задачи, „защото никой няма да ни даде 100 дни. Това не трябва да стане за сметка на качеството“, поясни той.

Денков заяви още, че в последните дни е видял медийни публикации информации за „раздадени средства“ в доста големи размери – „става въпрос за милиарди левове, без да е ясно дали са насочени ефективно и ефикасно“, добави премиерът.

„Отново в медиите се появи информация за забавени процедури в някои министерства, където може да настъпят загуби в големи размери. Не знам дали е вярно, трябва да се провери и наред с останалото да намерите време и да проверите какви големи разходи са направени в министерства в последните седмици и месеци“.

„На добър час, може да успеем, ако работим като екип“, каза той в заключение. 

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811