Борисов за служебния кабинет: Доминира кабинетът "Денков-Габриел"

България 09.04.2024 11:57 Снимка: ДНЕС+

Борисов за служебния кабинет: Доминира кабинетът "Денков-Габриел"

В служебния кабинет доминира кабинета "Денков - Габриел". Особено с такива знакови министри като Гвоздейков и Вътев. Зам-министрите, които са назначени по това време от ПП. Има три - четири нови имена. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Виждам лидерите на ПП-ДБ се опитват да вменяват вина. Двете седмици на преговори нито веднъж по темата прави и споразумение, никой от ДПС не се е намесил. Освен III за темата за 160 гласа за регулаторите, обясни Борисов.

Той благодари на Асен Василев, че е потвърдил, че след като е поставил въпроса за компромисите в отбраната, енергетика, финанси. "Можехме да направим съвсем различно нещо. Представете си финансов министър Василев и външен министър Мария Габриел, това служебно правителство щеше да изглежда по съвсем друг начин за всички. Тези два месеца да използваме за преговори. След изборите да направим едно истинско коалиционно споразумение и управление, посочи Борисов.

Ако Асен Василев се беше върнал да каже, че приема този компромис, нямаше да има тези теми в момента, те държаха твърдо на МВР министъра и шефа на ДАНС, смята той. 

Борисов припомни, че е назначавал Живко Коцев за директор на ОДП Велико Търново през 2013 г. "Затова сме го подкрепяли. Изненадан съм от това, което чувам последните дни", каза още той. По думите му много е важно да се видят снимките и нещата, които излизат.

"Надявам се Димитър Главчев да умее да управлява тези хора, тези два месеца, да се проведат изборите. Ако нещата, които излизат, се окажат истина, те биха работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица", добави Борисов.

На въпрос дали ще нарежда на Главчев, защото кариерата му е била свързана с ГЕРБ, той отговори, че ако е имал контакт или влияние върху Главчев, е нямало да остави този външен министър и други от министрите.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194