МВР поема поддържката на оградата на границата с Турция

България 16.09.2021 14:52 Снимка: ДНЕС+

МВР поема поддържката на оградата на границата с Турция

Оградата по границата с Турция е прехвърлена за стопанисване от областните управи на Ямбол, Бургас и Хасково към МВР, а от него се очаква да мине в управлението на Гранична полиция. Това съобщи на брифинг след първото заседание на Министерски съвет министърът на МВР Бойко Рашков.

МС прие решение, с което на практика стопанисването и управлението на съоръжението към Турция да премине от областните управи на Ямбол, Бургас и Хасково към МВР, за да може да мине под управлението на Гранична полиция. Няма никакви спорове, че това решение е правилно", обясни Рашков.

Трите областни управители поддържаха съоръжението - най-много се падат на Бургас - 120 км, за Ямбол са 65 км, а 44 км се поддържат от област Хасково.

Съоръжението има нужда от ремонти и възстановяване и това трябва да бъде извършено до есента, за да стане по-надеждно. Едва след като се ремонтират отделни участъци, ще стане надеждно и ще се поддържа регулярно, за да не изпада в състоянието, в което е, поясни още министърът.

Рашков добави, че ще се излъчат кадри за съоръжението в пресцентъра на МВР, малък филм за състоянието на отрадното съоръжение и какво мисли да се прави с него./news.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448