Младен Шишков: Голяма част от католическата общност е скандализирана от датата за вота

България 21.01.2021 08:20 Снимка: ДНЕС+

Младен Шишков: Голяма част от католическата общност е скандализирана от датата за вота

Голяма част от католическата общност е скандализирана от датата на изборите 4 април, съвпадаща с католическия Великден - така се поставя бариера между вероизповеданията. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

Той добави, че кметът на Раковски е излязъл с позиция за промяна на датата.

"Беше дадена ясна заявка, че датата е неудобна. В България общността на католиците е около 50 000 души." - коментира депутатът в предаването "Денят ON AIR".

По думите му, става въпрос за създаване на тежки условия за провеждането на вота.

"Ако бяха съгласни, биха го казали, но те заявиха, че не се бъркат в политическото решение. Ще има намалена активност, тъй като много хора ще останат вкъщи да празнуват, да се видят с близки, а не да отидат до урните. Ако изборите бяха на православния Великден, представете си как щеше да е." - допълни Младен Шишков.

Той посочи, че по време на изборите се предвижда да има отделни секции за карантинираните.

"Ще бъде гарантирано на всеки, че ще упражни вота си. Ще имаме проблем с намиране на хора заради самата криза." - отбеляза той.

"Кампанията ще е интересна и различна, не като тези от последните години", прогнозира депутатът и допълни: "Ще има удари под кръста и ще са силни. Готови сме за изборите."/Bulgaria On Air

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359