Мащабен план за дестабилизацията на държавата били записите с гласа на Борисов

България 17.06.2020 19:02 Снимка: ДНЕС+

Мащабен план за дестабилизацията на държавата били записите с гласа на Борисов

Мащабен план за дестабилизацията на държавата вижда главният прокурор Иван Гешев в излезлите записи, за които се твърди, че са с гласа на премиера и публикуваните снимки уж от спалнята на премиера. Самият той не е слушал записите. Това стана ясно от думите му пред правната комисия.

Не било ясно дали записите са истински или фалшиви, по мнението му. По отношение на снимките обвинител номер едно каза, че при констатирани закононарушения от който и да е български гражданин, той не се притеснява да го разследва, независимо дали е президентът, премиерът , министър или олигарх. Доказателство за смелостта на прокуратурата били повдигнатите обвинения на Васил Божков, според него.

Самият Гешев никога не е ял на една маса с бизнесмена. Срещал се е с него в кабинета на премиера за разговора с футболните босове.

Не се притесняваме да разследваме всеки за всичко, категоричен бе главният прокурор.

Прокуратурата и други държавни институции били подлагани на натиск от хора с голям финансов и политически ресурс. Това е естествена защитна стратегия на хора с пари, подчерта Иван Гешев. В последно време само се генерирали скандали. Това е целенасочена съзнателна стратегия, заяви обвинител номер едно. Стратегията целяла дестабилизация на страната, избори и удобна политическа конфигурация за Божков, Огнян Донев, Прокопиев, Цветан Василев. Целта била и унищожаване на българската прокуратура./news.bg

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931