Георги Харизанов: Борисов не е споделял коя е Мата Хари

България 07.12.2020 09:18 Снимка: ДНЕС+

Георги Харизанов: Борисов не е споделял коя е Мата Хари

Имам възможност да общувам с премиера Бойко Борисов. Общувам с много хора, за мое щастие Борисов е един от тях. Ходил съм в резиденцията в Бояна многократно, заяви пред btv Георги Харизанов, член на ГЕРБ.

Когато съм бил с дебели дрехи съм бил проверяван от НСО за оръжие, aкo съм по-леко облечен, оставям телефона, когато вляза във вилата. Има постови в целия комплекс , посочи Харизанов.

В отговор на въпроса лесно ли е при премиера да се вкара пистолет, пачки с банкноти и кюлчета злато, Харизанов каза: „Не мога да съм стандарт за това нещо. Тъй като не нося дамска чанта, не мога да кажа дали е лесно или не. Не съм бил свидетел на ситуация, при която става въпрос за дамска чанта, тъй като се вижда от отраженията в огледалото, че авторът на клипа е жена“.

Обсъждали сме с премиера снимките от спалнята на премиера и обяснението му е – компромат, изтъкна Харизанов. 

Не мога по никакъв начин да свържа премиера с тези пари, добави той.

В отговор на въпроса дали премиерът Бойко Борисов е обсъждал с Харизанов „коя е Мата Хари“, той каза: „не“.

Пряко не съм му поставял този въпрос, тъй като е минало много време и усещам къде е границата на личния живот на хората, каза той.

В отговор на въпроса „Имате ли представа дали Борисов е информирал Прокуратурата коя е тази жена?“, Харизанов отговори: „Това трябва да ни каже прокуратурата. През лятото разбрахме, че над 180 души имат оторизиран достъп до тази част от комплекса и не се знае колко още гости е имало“.

Запитан дали тази жена може да държи премиера и с други компромати Харизанов каза: „Естествено, че да“.

Той не даде конкретен отговор на въпроса „ако само премиерът знае коя е Мата Хари, дали е осигурена нейната сигурност“.

Георги Харизанов разкри още, че се познава лично с депутата Делян Пеевски, като уточни, че двамата са се срещали веднъж за 5 минути.

Запознанството било в офис от кръга фирми, близки до Делян Пеевски. Самият Харизанов бил там на бизнес среща, свързана с дейността на негова фирма.

Говорил съм пред негови медии, но не съм работил с тези медии, посочи Харизанов./БТВ

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448