Мария Бакалова стана посланик на туризма ни

България 19.07.2021 19:52 Снимка: ДНЕС+

Мария Бакалова стана посланик на туризма ни

Мария Бакалова бе обявена за "Посланик на дестинация България". Почетният знак бе връчен на номинираната за "Оскар" актриса в Министерство на туризма, съобщиха от ведомството. 

По покана на служебния министър доц. Стела Балтова Бакалова гостува днес в Министерството на туризма, веднага след участието си във фестивала в Кан. На срещата министърката оценила успеха на българската актриса и отчела, че за толкова кратко време тя е съумяла да направи толкова много – не само за младите хора, дръзнали да тръгнат по нейния път в света на киноизкуството, но и като насочи прожекторите към България, към родния си Бургас и към нашата част на Европа.

"Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България", заяви министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Мария Бакалова благодари и сподели колко е развълнувана, казвайки, че приема с отговорност оказаната ѝ чест. Тя подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират. „За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи“, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им, заяви младата актриса. По думите ѝ природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома.

"Трябва да позволим на хората да почувстват България", призова Мария Бакалова.

Министърът изрази увереност, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света, а успехите за Мария Бакалова тепърва предстоят.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448